Din fil laddas nu ned.

Fyll gärna i namn och telefonnummer så kan vi personligen berätta lite mer om hur vi kan hjälpa dig att få mer pengar i plånboken.

Nej tack!

Utblick från 22:a våningen, september 2018

Börsuppgången kan fortsätta ett tag till

Dragkampen mellan starka bolagsrapporter å ena sidan och oro för konjunktur, handelskrig, italiensk politik mm å andra sidan har fortsatt under sommaren. Vi valde i mars att öka aktieandelen till övervikt i portföljerna när vi tyckte att sentimentet var alltför negativt i marknaderna.

I slutet av maj var situationen den omvända, börsen hade stigit kraftigt och alla var positiva samtidigt som vi tyckte att risken för ett handelskrig inte var prissatt i börskurserna. Vi valde då att dra ned aktieexponeringen till neutral igen.

Därefter har börsen först fallit för att sedan återigen stiga kraftigt när bolagsrapporterna för andra kvartalet kom in starkare än väntat i juli.

På kort sikt (3-12 månader) är vi relativt positiva till börsen, trots den senaste tidens uppgång. Vi tror på en stark avslutning på den långa börsuppgången och i takt med att bolagsvinsterna också växt snabbare än vad börskurserna stigit så finns det utrymme för det.

 Läs mer om detta och hur vi väljer att positionera oss i

 September månads Utblick.