Din fil laddas nu ned.

Fyll gärna i namn och telefonnummer så kan vi personligen berätta lite mer om hur vi kan hjälpa dig att få mer pengar i plånboken.

Nej tack!

Utblick från 22:a våningen, november 2018

Sänkta prognoser skapar osäkerhet på marknaderna
Det har varit stökigt på marknaderna senaste tiden. Orsakerna är flera, men faktum är att de flesta var kända redan innan börsfallet drog igång i början av oktober. Men i takt med att sten lades till börda så blev det till slut helt enkelt för mycket och säljvågen drog igång.

Styrkan i fallet överraskade, troligen berodde den snabba nedgången på att en majoritet av placerarna var positionerade för uppgång och saknade försäkringar mot börsfall.

På kort sikt tror vi på en rekyl uppåt i takt med att oron bedarrar, men på medellång sikt (1-2 år) kan den här rörelsen indikera att den långa börsuppgång som startade 2009 börjar tappa kraft. Vår plan är därför att successivt dra ned aktieexponeringen i våra portföljer i samband med att marknaden visar kortsiktig styrka.

Gladiator stänger första december
Max Mitteregger har varit mycket framgångsrik i förvaltningen av sin hedgefond Gladiator. Vi började investera i fonden redan 2012, och i takt med att allt fler upptäckt fonden har den vuxit i storlek. När den nu uppgår till fem miljarder kronor så väljer Max att stänga fonden för insättningar.

Läs mer i månadens Utblick om detta och hur det påverkar våra portföljer genom att klicka här.