Din fil laddas nu ned.

Fyll gärna i namn och telefonnummer så kan vi personligen berätta lite mer om hur vi kan hjälpa dig att få mer pengar i plånboken.

Nej tack!

Utblick från 22:a våningen, december 2018

Börsoro - Strategiportföljerna håller emot väl i nedgången
Börsoron som började i oktober fortsätter att ställa till det på marknaderna. Handelskonflikten mellan USA och Kina tillsammans med krympande skillnad mellan amerikanska lång- och korträntor, vilket i sin tur indikerar en kommande lågkonjunktur, oroar.

Våra Strategiportföljer håller dock emot väl i nedgången. T ex när Stockholmsbörsen häromdagen var ned 13 procent från sista september hade Strategiportfölj Balanserad endast fallit med 3 procent under samma period.

Vi har valt att inte sänka aktieandelen
Vi har valt att inte sänka aktieandelen i våra Strategiportföljer under turbulensen. Vi kan konstatera att även om fallet bara är hälften så stort som under turbulensen hösten/vintern 2015-2016 så är ändå börsvärderingarna nästan nere på samma nivå som vid kursbotten då, givet att vinstprognoserna slår in.

Som vi skrivit tidigare kan höstens oro vara ett tecken på att marknaden börjar tappa kraft och att den långa börsuppgång, som pågått sen finanskrisen ebbade ut 2009, nu närmar sig slutet. Vi har därför för avsikt att successivt minska aktieexponeringen i samband med att börsen visar kortsiktig styrka.

Läs hela Utblicken här. Har du några frågor kring Utblicken eller annat rörande dina investeringar hos Consortum får du gärna kontakta oss i förvaltarteamet. Annars kan du alltid med förtroende vända dig till din rådgivare på Consortum.